enterovirus-leg-arm-mouth-rash-on-the-body-of-a-child-cocksackie-picture-id1164226904
Röda hand/fotsulor

RÖDA HAND/FOTSULOR

MEDICINSK ASPEKT

Inom sjukvården kallas detta palmarerythem. Det innebär rodnad i del eller hel handflata. Kan bero på scharlakansfeber, graviditet, leversjukdom, rematoid artrit, hypertyreos och kemoterapi-behandling. Finns ingen specifik behandling.

NÄRINGSMEDICINSK/FUNKTIONSMEDICINSK ASPEKT

Rodnad i händer alternativt fotsulor beror på att något ämne skapar ”förgiftning” och påverkar kroppens avgiftningsorgan negativt. Det kan vara både ett näringsämne tex kobolt, eller en tungmetall.

Rodnaden visar på att kroppen behöver avgiftas från detta skadliga ämne och det effektivaste är att göra en hårmineral-analys för att fastställa vilket ämne det handlar om och även försöka att hitta källan varifrån det kommer. Vanligt är från vårt dricksvatten men det kan även vara teer, keramik, glas, industri med mera.

BEHANDLINGSMÖJLIGHETER

Hårmineral-analys. Du kan läsa mer om den under fliken ANALYSER där du även kan boka din tid på Hudkliniken eller beställa din analys för klippning hemma.

  • HUDVÅRDANDE ALTERNATIV

Om huden blir väldigt torr och spricker kan det vara skönt att använda en fuktgivande och lugnande hand/fotkräm. De vi kan rekommendera är följande:

  • Sensicure body från SYNCHROLINE
  • Hand cream från ESSE probiotic skincare
  • Fotkräm med aloe vera eller liknande