Om mig

 

Jag startade Hudkliniken i februari 2004, och jag driver den på egen hand. Jag utbildade mig till hudterapeut på Gildaskolan i Malmö och är medlem i SHR – Sveriges hudterapeuters riksförbund. Det innebär att du alltid kan känna dig trygg som kund hos mig. Mina ambitioner med Hudkliniken är att alltid kunna erbjuda kunden effektiva och säkra behandlingar och produkter. För att kunna garantera detta är det viktigt för mig att hela tiden vidareutbilda mig och utvecklas inom min bransch. Vintern 2007 blev jag specialiserad hudterapeut när jag genom Uppsala Universitet hudmottagning utbildades av hudläkare. Detta gav mig mer kunskap om hudens olika ”sjukdomar” som hudcancer, pigmentförändringar, eksem, rosacea och akne.

Mina behandlingar är noga planerade och genomförs efter en noggrann hudanalys för att behandlingen skall bli så skräddarsydd för varje kunds individuella hudtyp och behov. Mina konsultationer vid avancerade hud-behandlingar innebär även att jag frågar om kundens övriga hälsa, livsstils-vanor och kost. Detta är ett sätt för mig att hitta orsaken till hudproblemet och behandlingen kan skräddarsys ännu mer. Oftast är det inte huden som det är fel på utan miljön och vår livsstil som orsakar problemen. Med ett gott samarbete från båda håll kan vi motverka problemen och hitta nya vägar för bättre hälsa.

För att kunna behandla ohälsa och obalanser i kroppen som ger hudproblem använder jag produkter från Holistic och Alpha-Plus som är alternativmedicin och kosttillskott som hjälper till med läkningen och ger dig en friskare kropp och hy. Under åren 2013 och 2014 studerade jag till näringsterapeut på Näringsmedicinska skolan i Stockholm för att kunna hjälpa fler till en sundare livsstil och ett hälsosammare liv. Idag utbildar jag även hudterapeuter i näringslära och kost och hoppas att vår yrkeskår ska kunna hjälpa fler med hudproblem oavsett var de bor i landet.
Välkommen!!


Nina Jonasson
Specialiserad hudterapeut
Diplomerad Näringsterapeut, cert. glutenterapeut

Jag tycker om att resa, äta god mat (indiskt och grekiskt är favorit), yoga, meditera och umgås med vänner och familj.