Vad ska en näringsterapeut veta:
– Hur kroppen påverkas av det vi äter
– Vad olika kosthållningar består av och hur de kan öka eller sänka den fysiska och själsliga hälsan
– Vad som ingår i en terapeutisk kosthållning och individanpassad kost
– Hur man gör analyser för att utvärdera näringsstatus
– Alla verktyg som behövs för att göra en näringsmedicinsk behandling
– Hur kost och kosttillskott påverkar hälsa och sjukdomar
– Grundläggande kunskap om kosttillskott, vitaminer och mineraler
– Kunna utvärdera närings-och avgiftningsstatus
– Kunna skräddarsy kost, livsstil och kosttillskottsprogram för att optimera hälsotillståndet hos människor.

Hudanalys (Kostnadsfri) 15 minuter

Vid en hudanalys kan jag informera dig på kliniken eller per telefon kring vilken behandling/konsultation din hud behöver för att må bättre. Det kan vara vilka behandlingar du kan göra och vilka produkter som passar just dig.

Hårmineral-analys

En hårmineral-analys ger väldigt goda insikter i hur kroppens celler och körtlar fungerar och samarbetar. Du kan se näringsbrister men man kan även ha överskott av näringsämnen. Då uppstår obalans och cellernas kommunikation påverkas. man klipper 2-3 cm från håret närmast huden i nacken och håret får ej vara blekt. Det går även bra med könshår om man inte kan använda huvudhår. När man klipper får man ej ha använt medicinska schampo (mjällschampo) på 6 veckor.

Håret skickas till Trace Elements i Dallas, Texas i USA för analys och 2-3 veckor senare får man ett mycket omfattande svar på mineral-mängden i dina celler i kroppen. Detta ger en inblick i hormonell balans, matsmältnings-funktionen, sköldkörtel-funktionen, stress och eventuella infektioner som virus, bakterier eller svamp. Den ger också information om tungmetaller som kvicksilver, bly, arsenik, aluminium och uran. Allt detta påverkar på olika sätt din hud och kan ge alla typer av hudproblem.

Med i analysen får du information om kost och kosttillskott för att optimera din hälsa. Detta följer man i 2-3 månader och sen gör man en om-analys 6 månader efter den första. Då kan man se förändringarna som skett och hur man ska gå vidare för att bibehålla och hela tiden optimera sin hälsa och energi.

Beställ hårmineral-analysen hem till dig

Analysen kan vi göra oavsett var du bor. Klicka på länken nedan, fyll i frågeformuläret och jag skickar det du behöver för att klippa håret och posta det till labbet. Genomgången av analysen, som tar 1 h tar vi per telefon.
Klicka här för att beställa

Gör hårmineral-analysen hos oss på Hudkliniken

Vill du träffa mig och göra en analys på Hudkliniken bokar du en hårmineral-analys på min bokningssida, ”Boka online”.

Skillnaden mellan hårmineral-analys och blodprov.

Ett blodprov berättar vilka näringsämnen som cirkulerar i blodet just nu. Det beror ju på vad du nyligen ätit och druckit. Men du ser inte vad dina celler absorberar och det är ju dem som näringen är till. Då måste man även ta ett urinprov för att se vad du kissar ut. En hårmineral-analys berättar ditt näringsupptag de senaste 2-3 månaderna. I varje cell i kroppen ska alla näringsämnen finnas för optimal funktion. Det är också viktigt att de är i balans med varandra, annars kommer kommunikationen mellan cellerna påverkas och det gör att kroppen fungerar sämre.

Lagen om personuppgifter GDPR

From 4/5 2018 hanteras alla personuppgifter enligt GDPR. I hårmineral-analysen finns endast ålder och kön och sedan ett ID-nummer som du erhåller. Detta för att analysen inte ska kunna härledas till dig som klient. Analyserna sparas på ett säkert i en databank av den ansvariga Nutri-Tech i Sverige.