Att förebygga ohälsa

Vad hälsa är för mig är kanske inte samma som för dig, eftersom vi har olika krav på vårt mående, men även helt olika erfarenheter. En del människor vänjer sig vid sina krämpor och väldigt många tror att vissa krämpor ingår naturligt i vårt åldrande.

Att acceptera att man åldras är en sak, för det gör vi ju alla, men att tro att kroppen behöver bli ohälsosam eller sjuk på grund av ålder är inte sant. Att vänta på att ohälsan ska slå till, vilken den ofta gör hos många människor behöver inte heller vara ett alternativ, för alla människor har en möjlighet att själva påverka sin hälsa till det bättre, det handlar tills stor del om intresse.

Alla sjukdomar kan inte förutses, det måste vi acceptera. Vi är människor med arv, beteende, livsstilsfaktorer, beroende, tankar och känslor som alla tillsammans skapar vår kropp. Men det finns grundläggande faktorer som vi genom vetenskaplig forskning vet om kroppen och det är att näringsämnen är helt avgörande för vår hälsa och överlevnad.

I all mat vi äter finns det näringsämnen och dessa är till för vår hälsa. Alla näringsämnen är inblandade i de många olika processer i kroppen som måste utföras varje sekund. Om något näringsämne saknas eller finns för lite av, kommer processer som matsmältning, avgiftning, nybildning av celler med mera, inte att fungera optimalt. Detta upplever många människor idag men nonchalerar och jobbar vidare. Ett väldigt vanligt symtom på denna typ av obalans/ohälsa i kroppen är hudproblem.

Tänk vad fantastiskt att faktiskt veta hur det ser ut i kroppens alla celler och vilka funktioner i kroppen som du helt på egen hand kan optimera/förbättra utan negativa biverkningar och med effekten att kroppen blir friskare med mer energi, du sover bättre, ditt mentala mående förbättras och du är bättre rustad för livets alla utmaningar.

Hudklinikens ambition är att förbättra hela kroppens hälsa och skapa förutsättningar för en strålande hud. Alla som får diagnoser som rosacea, akne, perioral dermatit, psoriasis, eksem, seborre, pigmentfläckar, nässelutslag med mera är symtom på näringsobalanser som utvecklats efter lång tids omedvetna val av kost och livsstil. Vi vet helt enkelt inte alltid vad som är bäst för oss och att lita till de ”allmänna kostråden” kan bli väldigt fel för många.

Därför är du, som vill förändra och förbättra din hälsa och hud, välkommen till Hudkliniken. Du kan komma på konsultation, ansiktsbehandling eller hårmineral-analys. Hör av dig till mig så hittar vi den bästa lösningen för dig!

Ge dig själv den bästa julklappen – HÄLSA!