fbpx

Pigmentfläckar i ansiktet


woman with atopic dermatitis

Ett vanligt förekommande hudproblem som kan komma på sommaren är pigmentfläckar i ansiktet. Dessa bruna fläckar som stimulerats fram av solen, kan även komma när som helst på året, men blir tydligare i samband med sol.

Vissa näringsämnen i kroppen är inblandade i bildandet av pigment. När vi utvecklar näringsobalanser på grund av vår kost och livsstil eller läkemedel, kan vi få förändringar på huden. Den typ av pigmentförändringar som jag framförallt behandlar är de som kallas för Chloasma och som oftast uppkommer i pannan och på överläppen men även kinderna kan få dessa. Oavsett hur hög solfaktor du använder så kommer de ändå. det beror på att du har överskott av det näringsämne i huden som bildar pigment.

Dessa pigment går sällan att ta bort med laser eller syra-behandlingar av denna anledningen och därför är det bättre att inleda behandlingen med de förändringar du behöver göra kostmässigt och näringsmässigt för att de ska försvinna helt. Om de uppkommer på kroppen (av samma anledning) blir de oftast vita på sommaren.

Har du dessa problem är du välkommen att kontakta Hudkliniken för optimalt och långsiktigt resultat.

Välkommen 😉

Nina Jonasson