fbpx

Perioral Dermatit


Perioral dermatit betyder inflammation och hudutslag kring munnen och haka. Här kommer lite information om bakgrunden till dess uppkomst!

Denna hudåkomma är en reaktion på en stressad kropp. Dessvärre är den också vanligt förekommande och behandlas av sjukvården med antibiotika. Tyvärr är det en mycket kortsiktig lösning som kan ge desto fler biverkningar, framförallt långsiktigt med matsmältningsproblem, nedsatt immunförsvar och näringsobalanser.

Stress innefattar näringsbrister/obalanser, infektioner (svamp, virus, parasiter eller bakterier) och/eller inflammationer, ökade utsöndring av stresshormoner på grund av plötslig chock och/eller långvarig oro som orsakar en försurning av kroppen och belastar dina njurar. För att stötta kroppen finns det anti-stress anpassade kosttillskott för att sänka stressen och skapa förutsättning för läkning.

Om problemet uppkommit och funnits under längre tid kan det även bero på en låggradig inflammation orsakad av näringsbrister och/eller en infektion i kroppen, vanligtvis orsakad av mycket raffinerad kost som mjöl, socker och alkohol. I detta fall rekommenderas att göra en anti-svampbehandling alternativt göra en hårmineral-analys för att se hela bilden.
Läs mer om hårmineral-analys under fliken ANALYSER, där kan du även beställa din analys.

Vill du boka en kostnadsfri konsultation är du välkommen! Det går bra att genomföra konsultationen per telefon eller på kliniken.

Välkommen till en bättre hud-hälsa <3

Nina