fbpx

Den känsliga huden


little girl with plaits kisses itself in mirror isolated on white close up

Brukar du pussa dig själv framför spegeln som ett barn? Barn älskar sig själv och sin spegel-bild. När vi blir vuxna lyssnar vi på vad andra tycker och börjar att jämföra oss med hur andra ser ut.

Dagens inlägg handlar om den känsliga huden och hur huden påverkas av våra känslor. En känsla utvecklas i kroppen efter att vi tänkt en tanke. Om denna tanke är negativ reagerar din kropp med att utsöndra stress-hormoner och kemikalier som inte är bra för dig och din hälsa. Oavsett om du upplever detta i nuet eller om du tänker på något som hänt vid ett annat tillfälle så gör kroppen ingen skillnad. Din tanke skapar samma känsla i nuet. Detta gör att kroppen och hudens hälsa påverkas starkt av dina tankar och vad du tänker eller säger till dig själv.

En vacker person i mina ögon är en person med ett vackert inre. Utsidan är ett resultat av din insida och vi har alla hört ”utsidan speglar insidan” och vise versa. Människor som tar hand om sig och respekterar sig själv är inte sällan attraktiva, därför att de är bekväma med sig själv och trivs i sitt eget sällskap. När vi inte känner denna trivsel kan vi må sämre och om vi har problem med huden kan vi lägga skulden på den. ”Min hud har alltid strulat” eller ”jag har alltid haft problem med min hud” kan jag höra mina kunder säga.

Då måste fokus flyttas från huden till din övriga hälsa.

Dina kost-och livsstilsvanor, träning, sömn, relationer och ekonomisk situation kan alla vara delaktiga i ditt mående och påverka din huds möjligheter att läka och bli problem-fri.

Därför behandlar jag hela människan, från topp till tå, men framförallt insidan och jag börjar alltid med magen, det är där din känsla upplevs och därifrån den sprider sig ut i kroppen.

Jag älskar alla hudtyper, ni är så välkommna till mig <3

Nina