fbpx

Att detoxa är att storstäda kroppen


Green detox smoothie with avocado, cucumber and fresh mint

Godmorgon!

Sedan en vecka tillbaka så detoxar jag min kropp. Det innebär att jag tillför kroppen olika typer av örter, kryddor och näringstillskott för att städa ut gifter av olika slag. Detta gör jag mer intensivt under några veckor. Gifter får vi i oss genom vår oekologiska kost där det finns pesticider och mindre näring, miljögifter i luften och vattnet och på grund av stress och en inte alltid fördelaktig och hälsosam livsstil så skapar kroppen mer gifter än den kan städa ut på egen hand.

Detta händer alla! Kroppen är en liten ”fabrik” som tar hand om maten vi äter för att omsätta dessa som näring till cellerna. Det är 1000-tals olika processer som krävs och de som utför jobbet är enzymer, bakterier, jästsvampar och näringsämnen. I alla fabriker blir det avfall och restprodukter och dessa rensas ut i toaletten men kräver också optimala organfunktioner, dvs god tillgång på näring, goda bakterier och pigga organ. Ibland behöver även unga människor detoxa pga sin dåliga kost med framförallt mycket raffinerad kost som socker, mjöl och mjölk. Dessa livsmedel ger ingen näring, däremot tar de mycket näring och skapar ohälsosamma näringsbrister. Det är den främsta anledningen till akne. Lite förändringar i kosten och tillskott av de näringsämnen som de saknar så läker aknen ut. En del behöver även göra detox, jag ska förklara varför!

Om du tillför kroppen näringsfattig kost så kommer du att ge näring de dåliga bakterier och jästsvampar. Dina goda bakterier äter gärna fiberrik kost som rotfrukter och grönsaker, bär, nötter och frön, vitlök mm. Så om din kost är obalanserad med övervägande näringsfattig kost kommer dina goda bakterier är dö och de dåliga frodas. Detta leder till nedsatt immunförsvar, trötthet, matsmältningsproblem med ökade mängder slaggprodukter och ofta hudproblem! Ju renare kropp desto finare hy!

Hösten är en bra tid att detoxa, så välkommen in på Hudkliniken så ska jag berätta mer!

Ha en underbar dag <3

Nina


Lämna ett svar