fbpx

Hudens bästa vänner <3


Hudens bästa vänner

Hej denna soliga sommardag!

Hoppas att du har det bra och kan njuta av det fina vädret! Jag tänkte berätta lite om vad vi kan göra för att optimera hudens hälsa genom att tillföra viktiga näringsämnen som påverkar huden och kan motverka ålderstecken.

Kollagen: Detta är ett komplext strukturprotein som underhåller styrka och flexibilitet och huden består av hela 70 % kollagen. Du kan genom att ta tillskott av detta motverka att huden åldras och blir slapp. Om du vill kan du också koka benbuljong och dricka varje dag, då får du också i dig kollagen.

Hyaluronsyra: detta ämne finns också naturligt i kroppen men nedbrytningen ökar med åldern. Det gör att vi blir torra och rynkiga. Hyaluronsyra finns i de flesta fuktkrämer och det är även det ämne som man använder när man injicerar för att fylla ut rynkor. Hyaluronsyra finns som kosttillskott tillsammans med kollagen för att optimera fukten i din hud. Förbättrar även mängden ledvätska i hela kroppen!

C-vitamin: En kraftfull antioxidant som motverkar oxidation av huden vilket kan resultera i bruna pigmenteringar. C-vitamin är också delaktigt i bildandet av kollagen. Det ger lyster till huden och stärker dina kärlväggar.

Kisel: viktigt näringsämne för huden och återbildandet av kollagen. Ger elasticitet!

Av en händelse finns det ett kosttillskott med alla dessa näringsämnen i på Hudkliniken. Det heter Derma Kollagen och kostar sek 399. Ett kosttillskott från Alpha-Plus.

Ha en fortsatt härlig dag <3

Nina

 


Lämna ett svar