JETT Plasma silver tip

kollagen
JETT Plasma silver tip

JETT Plasma silver tip

Kollagen-produktionen minskar och nedbrytningen ökar från 25-års ålder. Det är oftast först i 35-45 års ålder som effekten visar sig.

Behandlingen innebär att huden stimuleras av plasma-ljus och likström i en ny avancerad teknologi som har en stimulerande effekt på kollagen-produktionen och hud-föryngringen och ger en uppstramande effekt. Denna behandling ersätter radiofrekvens (RF Novus). Precis som solens UVA-strålar har en nedbrytande effekt, har denna en uppbyggande. Passar hud som är slapp. Fördelaktigt att göra en kur på 6 behandlingar, första vecka gärna två behandlingar och sen en behandling i veckan. Effekten syns på många direkt men behandlingen är långsiktigt uppbyggande, så effekten kan visa sig efter hand. Efter en behandling stimuleras kollagen-produktionen under 2-6 månader. Denna behandling kan göras även under sommarmånaderna.

Den kollagena produktionen kan även stimuleras genom intag av kollagen i maten. man kan koka buljong på djur-ben och få i sig mycket kollagen, man kan även ta kosttillskott. På hudkliniken finns Derma kollagen som är ett kosttillskott innehållande kollagen (från fisk), hyaluronsyra, C-vitamin, kisel och molybden. Dessa näringsämnen är viktiga i produktionen och bör tas  regelbundet för optimal effekt. Med tillskott kan man öka kollagen-mängden med 20%.