kollagen
Avancerade hudbehandlingar

Avancerade hud-behandlingar på Hudkliniken utförs av aukt. Hudterapeut Maria Bergendahl från XSENSI.

Maria Bergendahl

Auktoriserad hudterapeut av SHR, CIDESCO, utbildad hudterapeut sen 17 år tillbaka.

Maria många års erfarenhet inom branschen och har arbetat både i Sverige och i London med avancerad och estetisk hudvård, såsom IPL, laser, Coolsculpting, hårborttagning, LPG, kemisk peeling och medicinsk hudvård.

Kunskap väger tungt men är lätt att bära! Där av att jag regelbundet går på utbildningar och ser till att ha kunskapen som krävs för att kunna erbjuda mina kunder professionella, säkra och effektiva behandlingar.

DERMAPEN4

Dermapen4 är den senaste variant av micro-needling. Dermapen 4 orsakar en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar och som en naturlig reaktion på nålningen vill kroppen reparera skadan och börjar producera nytt kollagen. Det bildas även nya blodkärl i huden. Resultatet blir en föryngring samt en förbättring av hudens struktur och kondition. Resultatmässig kan man få samma effekt som med laser, men microneedling med Dermapen 4 har färre biverkningar och en kortare återhämtningstid. Till skillnad mot laserbehandling kan microneedling dessutom utföras på alla hudtyper och hudfärger.

Den har 16 nålar, gör upp till 1920 mikrokanaler i huden per sekund och ger snabba resultat efter behandling.

Med Dermapen 4 kan man behandla följande:

 • Anti-age
 • Lyster, fukt samt som en vårdande hudbehandling
 • Ärr
 • Akne
 • Pigmenteringar
 • Rosacea
 • Strier

Dermapen 4´s starka motor, kapacitet och vibrerande funktion gör att behandlingen upplevs som i stort sett smärtfri varför olika typer av bedövningskrämer är onödiga. Fungerar mycket bra att arbeta i kombinationsbehandling samt i samband med andra behandlingar.

Hur effektivt är microneedling?

Dermapen 4 är en avancerad microneedling som använder sig av 16 sterila engångsnålar som gör upp till 1920 hål i huden per sekund med en automatisk vibrerande funktion. Detta stimulerar nyproduktion av naturligt kollagen, samtidigt som fina microkanaler skapas i huden. Kanalerna ökar hudens upptagningsförmåga av näringsämnen och fukt. Vissa kan uppleva en effekt omedelbart på rynkor och känna att huden blir fastare. Men då kollagenet tar några månader på sig att återbildas, ser man en gradvis tilltagande effekt med tiden. I behandlingen ingår även eftervård med unika produkter för att optimera resultatet. Vår hudterapeut Maria gör alltid en individuell bedömning avseende vilka produkter är att föredra avseende hudtyp.

Man kan åstadkomma en uppstramning och föryngring av huden redan på den första behandlingen oftast. Dessutom har man bra effekt på rynkor, acne, pigmenteringar, brännskador, hudbristningar, alopecia och olika typer av ärr.

Oftast behövs en kur på 3-6 behandlingar, allt beroende på hudens kondition och tillstånd. Behandlingstiden är ca 30-60 minuter och bör för bästa resultat upprepas med 2-8 veckors mellanrum.

Besväras man av tunt hår och håravfall har man i studier kunnat visa att microneedling och har givit goda resultat.

Efter behandlingen syns oftast en lätt rodnad, som tecken på att behandlingen har skapat en inflammatorisk process. Rodnaden brukar lägga sig efter några timmar. Man kan återgå till normala aktiviteter direkt efter en microneedling.

FREEZPEN

Freezpen är en avancerad & effektiv kryobehandling som avlägsnar benigna hudförändringar. Med sin mycket precisa applikatorspets fryser Freezpen endast bort hudförändringen och inte den omgivande, friska vävnaden. Behandlingen är både snabb och smärtfri och kräver ingen konvalescens. Efter behandling uppstår en liten sårskorpa som läker och faller bort av sig själv på ca 10 dagar.

Med Freezpen kan man behandla:

 •  Pigmenteringar/ åldersfläckar
 • Vårtor
 • Körsbärsangiom
 • Fibrom
 • Skin tags
 • Seborriska keratoser

Som alltid med hudförändringar bör man först ha kontrollerat med en hudläkare att fläcken är godkänd att avlägsna med Freezpen.

KEMISK PEELING

Vi erbjuder flera olika typer av kemisk peeling. Det finns milda kemiska peelingar som passar för allmän uppfräschning och lyster. De djuprengör och verkar porförminskande. Lite starkare peeler passar för hud med större behov där linjer och rynkor kan förminskas med rätt vald behandling. Det finns specialanpassade peeler för akne, rosacea och pigmentförändringar. Vi hjälper dig att hitta rätt val för dig vid vår kostnadsfria konsultation.

Kemisk Peeling är en behandling som, genom att tillföra olika substanser, har möjlighet att kvalitetsförbättra olika hudtillstånd. Hudytan förnyas, cellomsättningen stimuleras. Varje substans ger ett budskap om specifik verkan i de djupare hudlagren. Behandlingen är ett effektivt sätt att upprätthålla hudens funktioner för att motverka hudens åldrandeprocess och bevara dess ungdomliga struktur samt korrigera olika ålderstecken.

ENERPEEL

Säker och effektiv behandling som erbjuder 11 olika inriktningar där var person får en individuellt anpassad behandling.

MARKNADENS BREDASTE UTBUD AV PEELS

Enerpeel är en medicinteknisk kraftfull peeling som erbjuder allt från lätt uppfräschande till mer korrigerande behandlingar. Med ett brett peeling-utbud anpassar vi för Ditt individuella behov och ger Din hud bästa förutsättningarna.

Kur:

Behandlingarna utförs med fördel som kur om 4-6 behandlingar eller som komplettering till ansiktsbehandling (Ansiktsbehandling Medical). Enstaka behandling ger allmän uppfräschning samt underhåll och bevaring av hudens ungdomliga fräschör. Rekommenderad underhållsbehandling 1 gång varannan månad.

Olika behandlingsområden:

– Akne/Fet/Oren hud

– Rosacea/Känslig/Rodnad hud

– Pigmenteringar/Solskadad hud

– AntiAge – Fukt

– AntiAge – Hals/Dekolletagebehandling

– AntiAge – Handbehandling

TCA ”SOFT-LIFT”

Vår tuffaste antiage-behandling som effektivt korrigerar solskadad och ljusåldrad hud. Jämnar ut struktur, reducerar rynkor och linjer och vrider tillbaka ”tidens tand”. Behandlingen har varit ”golden standard” inom plastikkirurgi sedan 60-talet och är en väletablerad avancerad hudvårdsbehandling.

ENERPEEL EYE & LIP ÖGONKUR 4X30 MIN eller i kombination med din behandling.

Den första och enda behandlingen med kemiska peels speciellt utvecklad för området runt ögonen, området där åldrandet oftast framträder först och syns som mest.

ICEPEEL

En kombinationsbehandling med kemisk peeling och cryoterapi. Behandlingen är snabbverkande och en ”quick-fix” när Du snabbt vill revitalisera en trött och glåmig hud.

IcePeel kombinerar 2 effektiva teknologier, Kemisk Peeling och Cryoterapi, som tillsammans ger Din hud omedelbart hudföryngrande effekt. Behandlingen är behaglig, snabb och resultatinriktad. Kan med fördel upprepas som kur för djup- och långtidsverkande resultat.

PRX-T33

Trots dess potenta innehåll klassas denna behandling egentligen inte som kemisk peeling utan är en nålfri biorevitaliserande behandling som på djupet återfuktar, stramar upp och föryngrar Din hud.

NÅLFRI BIOREVITALISERING

PRX-T33 är nästa generations ”Art of Antiageing” som, med få eller inga sociala begränsningar, möter dagens och morgondagens kunders behov av effektiv och resultatinriktad antiåldrandevård.

Behandlingen utförs utan injektioner och ger djup återfuktning, uppstramning, fyllighet ”plumping”-effekt och reducering av rynkor och linjer. Jämnar ut hudton/pigmentförändringar och ger omedelbar lyster. För alla hudtyper och årstider. Enskild behandling eller kur om vanligtvis 4-6 behandlingar.

BEHANDLINGEN

PRX-T33 innehåller två substanser som interagerar på cellnivå och ger huden egenskaper som ej tidigare varit möjliga. Behandlingen ger ingen ljuskänslighet eller några oönskade sidoeffekter. Behandlingen tar endast 30 min och är en behaglig upplevelse. Direkt efter känns huden uppstramad, återfuktad och vital.

Behandlingen kan utföras som enskild enstaka behandling, som kur för mer korrigerande behandling eller som kombinationsbehandling med Microneedling, Fillers, plasma-ljus och andra medicinska procedurer.

JETTPLASMA

JETT Plasma är en revolutionerande behandlingsmetod inom estetisk dermatologi som, med få eller inga sidoeffekter (låg social begränsning), korrigerar diverse oönskade hudförändringar, motverkar hudens åldrande och bevarar dess ungdomliga struktur.

JETT Plasma är marknadens enda plasmaljusbehandling baserad på patenterad likström för en säker, effektiv och kontrollerad behandling med ett brett användningsområde för både ansikte och kropp. Till skillnad från många av de andra plasma-enheterna på marknaden, använder Jett plasma likström i stället för växelström, vilket gör det effektivare och mer noggrant. Detta innebär att det är mer mångsidig, kan användas över större områden utan att skapa för mycket skada jämfört med andra plasma-enheter. Jett plasma-behandlingen använder ”plasma” – det fjärde tillståndet av materia efter fast, vätska och gas. Det är en joniserad gas som blir mycket laddad och fungerar nästan som en liten ljusblixt som effektivt bryter ned överskottet av hud och lämnar en fin skorpbildning som försvinner vanligtvis efter 5 dagar men beroende på vävnaden kan det även ta upp till 10 dagar. Beroende på behandlingsområdet.

Avlägsnandet av överflödig vävnad och värmen som genereras stramar effektivt huden och ökar produktionen av kollagen. Jett Plasma arbetar under låg temperatur vilket innebär att den kan användas både i ansikte och kroppen. Eftersom strömmen kontinuerligt är i en riktning har den en fördel jämfört med andra metoder när det gäller kontroll och områdets storlek och djup som apparaten kommer i kontakt med. Detta innebär att behandlingen är mer exakt och läkningstiden blir kortare.

Behandlingar kan utföras med syfte att eliminera oönskade hud-defekter men även som förebyggandevård för att motverka hudens åldrande och upprätthålla dess funktioner för optimal hud-hälsa.

ÖGONBEHANDLING

 • Blefaroplasik (Ögonlyft)
 • Rynkreducering
 • Vävnadsuppstramning

KÄRLBEHANDLING

 • Teleangiektasier
 • Hemangiom
 • Agioma (senilis, lymf)