kanslig-hy-rosacea_av-hudv
Rosacea/känslig hy

Alla (nästan) hudproblem beror på en inre obalans. Huden är ett mycket bra ”medium” som berättar för oss att något inte står rätt till i vår kropp. När jag gör hudanalys kan jag avläsa var problemen sitter i kroppen och du kan på ett mer aktivt sätt förändra det i ditt liv som behöver förändring.

Rosacea och andra hudproblem uppkommer inte plötsligt utan det tar flera år av fel kost och livsstil för att utveckla olika obalnser eller sjukdomar. För de flesta är det svårt att förstå varför man plötsligt får problem med huden, men det är bara en effekt av att kroppen är i obalans. Kroppen är mycket bra på att upprätthålla en balans fast att vi människor faktiskt ofta lever och äter helt emot vad kroppen behöver. Till slut har den fått nog och sjukdomar uppkommer. Så varje bra sak du gör för din kropp och själ i livet är en investering för framtiden och du kan påverka din hälsa i rätt riktning. Så för att kunna ge rätt och långsiktig hjälp med dina hudproblem måste jag som hudterapeut ha mycket kunskap om kroppens funktioner och vad just du behöver göra för att bli hjälpt. Jag är specialiserad hudterapeut men även diplomerad näringsterapeut och kombinationen ger en bättre översikt av din hälsa både på utsidan och insidan.

Vad ska en näringsterapeut veta:
– Hur kroppen påverkas av det vi äter
– Vad olika kosthållningar består av och hur de kan öka eller sänka den fysiska och själsliga hälsan
– Vad som ingår i en terapeutisk kosthållning och individanpassad kost
– Hur man gör analyser för att utvärdera näringsstatus
– Alla verktyg som behövs för att göra en näringsmedicinsk behandling
– Hur kost och kosttillskott påverkar hälsa och sjukdomar
– Grundläggande kunskap om kosttillskott, vitaminer och mineraler
– Kunna utvärdera närings-och avgiftningsstatus
– Kunna skräddarsy kost, livsstil och kosttillskottprogram för att optimera hälsotillståndet hos människor.

ROSACEA
Rosacea är det många som får som diagnos hos läkare. En person med känslig hy som lätt rodnar har inte rosaea. Rosacea är en inflammation i blodkärlen i ansiktet som orsakar kraftig rodnad-oftast på kinder, i pannan och på hakan. Detta kan även ge akne-liknande utslag, Rosacea uppkommer pga en känslig mag-och tarmslemhinna. Därför kan en person med rosacea inte äta eller dricka vad som helst och reagerar starkt på stress. Detta innebär ett behov av att ändra sin livsstil och stötta mag-och tarmslemhinnan så kan man bli helt symtomfri. Det är också viktigt att man använder hudvårds-produkter för en känslig hy och undviker att tvätta den för ofta.

Om du har rosacea BOKA NÄRINGSMEDICINSK BEHANDLING ROSACEA 60 Min.