injektioner_av-hudv
Injektioner

Fillers och botox-injektioner utföres av Irina Dahlkvist, narkos-och anestesisjuksköterska. Certifierad för fillers-och botoxinjektioner sedan 2013. Verksam i Helsingborg, Lund och Ystad. Har även utbildning inom idrott, hälsa och kost. Läser just nu till idrottspsykolog.

Fillers är ett samlingsnamn för injektioner bestående av hyaluronsyra. Det finns flera märken på marknaden, Irina använder Restylane som är en svensk produkt. Hyaluronsyra är ett kroppseget ämne som binder till sig fukt 1000 ggr sin vikt. Den fyller ut rynkor och linjer runt munnen, ögonen och i pannan. Används även som utfyllnad i läpparna. Det är individuellt hur länge en injektion varar, det beror på hur hög omsättning du har och om du sköter huden med fukttillförande produkter för att underhålla och förlänga effekten. Genomsnitt varar en injektion i 4-6 månader.

Botox är ett nervgift, botulinum toxin. Detta används i pannan för att minska muskelkontraktionerna som orsakar rynkor. det slätar ut pannan och rynkorna försvinner. En injektion varar i ca 4 månader. För att få göra dessa injektioner behövs tillstånd från legitimerad läkare, vilket Irina har.

Det är alltid fördelaktigt att rengöra huden innan en injektion görs för att optimera hudens hälsa och resultatet av injektionen. ESSE booster är en ansiktsbehandling som är fördelaktig både innan och efter injektionen för att ge huden lyster och ungdomlighet och hyaluronsyra-serum förlänger injektionen. Läs mer om dessa behandlingar under avancerad hudvård, antiage.