perioral-dermatit_av-hudv
Herpes simplex
& perioral dermatit

Alla (nästan) hudproblem beror på en inre obalans. Huden är ett mycket bra ”medium” som berättar för oss att något inte står rätt till i vår kropp. När jag gör hudanalys kan jag avläsa var problemen sitter i kroppen och du kan på ett mer aktivt sätt förändra det i ditt liv som behöver förändring.

Herpes och andra hudproblem uppkommer inte plötsligt utan det tar flera år av fel kost och livsstil för att utveckla olika obalanser eller sjukdomar. För de flesta är det svårt att förstå varför man plötsligt får problem med huden, men det är bara en effekt av att kroppen är i obalans. Kroppen är mycket bra på att upprätthålla en balans fast att vi människor faktiskt ofta lever och äter helt emot vad kroppen behöver. Till slut har den fått nog och sjukdomar uppkommer. Så varje bra sak du gör för din kropp och själ i livet är en investering för framtiden och du kan påverka din hälsa i rätt riktning. Så för att kunna ge rätt och långsiktig hjälp med dina hudproblem måste jag som hudterapeut ha mycket kunskap om kroppens funktioner och vad just du behöver göra för att bli hjälpt. Jag är specialiserad hudterapeut men även diplomerad näringsterapeut och kombinationen ger en bättre översikt av din hälsa både på utsidan och insidan.

Vad ska en näringsterapeut veta:
– Hur kroppen påverkas av det vi äter
– Vad olika kosthållningar består av och hur de kan öka eller sänka den fysiska och själsliga hälsan
– Vad som ingår i en terapeutisk kosthållning och individanpassad kost
– Hur man gör analyser för att utvärdera näringsstatus
– Alla verktyg som behövs för att göra en näringsmedicinsk behandling
– Hur kost och kosttillskott påverkar hälsa och sjukdomar
– Grundläggande kunskap om kosttillskott, vitaminer och mineraler
– Kunna utvärdera närings-och avgiftningsstatus
– Kunna skräddarsy kost, livsstil och kosttillskottprogram för att optimera hälsotillståndet hos människor.

Perioral dermatit

Perioral dermatit är hudproblem som uppstår kring munnen, från näsan ner till läpparna och på hakan. Det är oftast rodnad, torrhet och röda utslag. En vanlig orsak till dessa problem är stress under lång tid. Jag rekommenderar stöttning av binjurarna och informerar kunden att försöka minska stressen. Det kan vara överträning, stressigt jobb, relationsproblem, chock mm. Har du haft detta som ett återkommande problem kan det bero på en inflammatorisk process i kroppen som orsakas av kost eller svamp, virus eller bakteriell infektion. BOKA NÄRINGSMEDICINSK KONSULTATION 60 Min.

Herpes simplex/genitala herpes/bältros
Herpes är en virussjukdom som oftast utvecklas när vi är barn. Herpes-utslagen visar sig kring munnen och läpparna och återkommer när vi utsätter kroppen för stress och immunförsvaret är nedsatt. När immunförsvaret är nedsatt är bakteriefloran påverkad och viruset får större plats. För att undvika ett herpes-utbrott kan man undvika mat som innehåller aminosyran arginin. Arginin finns rikligt i choklad, kokos, carob, havre, vete, vetekli, jordnötter, sojabönor, vitlök, ärter, solrosfrö och ginseng.. Ät då istället mer av mat som innehåller aminosyran lysin såsom fisk, mjölk, kyckling, mungbönor. Kost som innehåller både lysin och arginin är vilt, fläsk, kalkon, ricottaost, korv, yoghurt, ost och ägg. Bältros kommer från samma virus och påverkas negativt av samma aminosyra. Vid dessa återkommande besvär är det immunförsvaret, och då främst tarmens bakterieflora som behöver stärkas med näringstillskott och probiotika.

Dessa hudproblem behandlar jag inte från utsidan. BOKA NÄRINGSMEDICINSK KONSULTATION 60 MIN.