Eksem & Psoriasis

perioral-dermatit_av-hudv
Herpes simplex
& perioral dermatit

Alla (nästan) hudproblem beror på en inre obalans. Huden är ett mycket bra ”medium” som berättar för oss att något inte står rätt till i vår kropp. När jag gör hudanalys kan jag avläsa var problemen sitter i kroppen och du kan på ett mer aktivt sätt förändra det i ditt liv som behöver förändring.

Eksem, psoriasis och andra hudproblem uppkommer inte plötsligt utan det tar flera år av fel kost och livsstil för att utveckla olika obalanser eller sjukdomar. För de flesta är det svårt att förstå varför man plötsligt får problem med huden, men det är bara en effekt av att kroppen är i obalans. Kroppen är mycket bra på att upprätthålla en balans fast att vi människor faktiskt ofta lever och äter helt emot vad kroppen behöver. Till slut har den fått nog och sjukdomar uppkommer. Så varje bra sak du gör för din kropp och själ i livet är en investering för framtiden och du kan påverka din hälsa i rätt riktning. Så för att kunna ge rätt och långsiktig hjälp med dina hudproblem måste jag som hudterapeut ha mycket kunskap om kroppens funktioner och vad just du behöver göra för att bli hjälpt. Jag är specialiserad hudterapeut men även diplomerad näringsterapeut och kombinationen ger en bättre översikt av din hälsa både på utsidan och insidan.

Vad ska en näringsterapeut veta:
– Hur kroppen påverkas av det vi äter
– Vad olika kosthållningar består av och hur de kan öka eller sänka den fysiska och själsliga hälsan
– Vad som ingår i en terapeutisk kosthållning och individanpassad kost
– Hur man gör analyser för att utvärdera näringsstatus
– Alla verktyg som behövs för att göra en näringsmedicinsk behandling
– Hur kost och kosttillskott påverkar hälsa och sjukdomar
– Grundläggande kunskap om kosttillskott, vitaminer och mineraler
– Kunna utvärdera närings-och avgiftningsstatus
– Kunna skräddarsy kost, livsstil och kosttillskotts-program för att optimera hälsotillståndet hos människor.

Eksem

Eksem kan se väldigt olika ut beroende var på kroppen det sitter. Vanligast är eksem på kroppen och i hårbotten (seborré). Även mjäll är en typ av eksem. Eksem innebär att huden rodnar, kliar eller svullnar, huden flagnar och det kan uppstå röda prickar. Detta tyder på ett inflammatoriskt tillstånd. Visst kan detta bero på något du utsätter huden för från utsidan, men vanligast är att den inflammatoriska processen beror på näringsbrister, dålig bakterieflora och fel kost. Hormonella obalanser kan också ge denna typ av reaktion och vid stress, när stresshormoner utsöndras under lång tid kan näringsbrister, hormonella obalanser och inflammatoriska tillstånd uppstå. Eksem behandlar jag inte från utsidan, men har du problem med eksem kan du boka näringsmedicinsk konsultation 60 min eller hårmineral-analys.

Nässelfeber

Nässelfeber/utslag är en akut reaktion på något du ätit /druckit eller så kan det bero på känslomässig chock. Behandlas genom att stärka upp tarmslemhinnan med probiotika och näring.

Psoriasis

Det finns olika sorters av psoriasis. Oavsett är det en funktionsnedsättning i huden som förmodligen kan förbättras med bättre kost, kosttillskott och hälsa. Psoriasis blir bättre i solsken och varma salta bad. Via solen tillverkar huden D-vitamin, som är ett hormon, och i havet finns mycket mineraler. Detta är precis vad en försurad kropp behöver och därför tror jag på kostförändringar, livsstilsförändringar och kosttillskott framförallt D-vitamin och mineraler. Stress, kött, hård träning, alkohol, kaffe, mjöl, mejeriprodukter och socker är väldigt försurande och kan ligga till grund. Vill du ha hjälp med psoriasis boka näringsmedicinsk konsultation 60 min eller hårmineral-analys.