analyser_start
Analyser

Som näringsterapeut har jag kunskapen om hur kroppen fungerar och vad som orsakar obalanser och vilka näringsämnen/organfunktioner som är inblandade. Detta gör att jag kan hjälpa dig till en bättre hälsa och energi och vem vill inte ha det!

Vad ska en näringsterapeut veta:
– Hur kroppen påverkas av det vi äter
– Vad olika kosthållningar består av och hur de kan öka eller sänka den fysiska och själsliga hälsan
– Vad som ingår i en terapeutisk kosthållning och individanpassad kost
– Hur man gör analyser för att utvärdera näringsstatus
– Alla verktyg som behövs för att göra en näringsmedicinsk behandling
– Hur kost och kosttillskott påverkar hälsa och sjukdomar
– Grundläggande kunskap om kosttillskott, vitaminer och mineraler
– Kunna utvärdera närings-och avgiftningsstatus
– Kunna skräddarsy kost, livsstil och kosttillskottsprogram för att optimera hälsotillståndet hos människor.

Näringsmedicinsk konsultation

Som näringsterapeut kan jag hjälpa dig med att optimera din hälsa och energi, med eller utan hudproblem. Det kan vara allt från PMS, allergier, trötthet, hormonella obalanser, högt/lågt blodtryck, nedsatt immunförsvar, sköldkörtelrubbningar, övervikt, undervikt, återkommande infektioner, värk i kroppen, eksem och psoriasis, mag-tarmrubbningar och matsmältningsproblem, IBS med mera. En konsultation tar 60 minuter och du får med dig ett kost-rekommendationer som passar just dig. Eventuella kosttillskott som du behöver finns på kliniken.

Hudanalys

När du kommer för en hudanalys kan jag informera dig om vilken behandling/konsultation din hud behöver för att må bättre. Det kan vara vilka behandlingar du kan göra och vilka produkter som passar just dig.

Hårmineral-analys

En hårmineral-analys ger väldigt goda insikter i hur kroppens celler och körtlar fungerar och samarbetar. Du kan se näringsbrister men man kan även ha överskott av näringsämnen. Då uppstår obalans och cellernas kommunikation påverkas. Jag klipper 2-3 cm från håret närmast huden, helst ofärgat huvudhår, men det går även bra med könshår. När man klipper får man ej ha använt medicinska schampo (mjällschampo) på 6 veckor.

Håret skickas till Trace Elements i Dallas, Texas i USA för analys och 2-3 veckor senare får man ett mycket omfattande svar på mineral-mängden i dina celler i kroppen. Detta ger en inblick i hormonell balans, matsmältnings-funktionen, sköldkörtel-funktionen, stress och eventuella infektioner. Den ger också information om tungmetaller som kvicksilver, bly, arsenik, aluminium och uran.

Med i analysen får du information om kost och kosttillskott för att optimera din hälsa. Detta följer man i 2-3 månader och sen gör man en om-analys 6 månader efter den första. Då kan man se förändringarna som skett och hur man ska gå vidare för att bibehålla och hela tiden optimera sin hälsa och energi.

Skillnaden mellan hårmineral-analys och blodprov.

Ett blodprov berättar vilka näringsämnen som cirkulerar i blodet just nu. Det beror ju på vad du nyligen ätit och druckit. Men du ser inte vad dina celler absorberar och det är ju dem som näringen är till. Då måste man även ta ett urinprov för att se vad du kissar ut. En hårmineral-analys berättar ditt näringsupptag de senaste 2-3 månaderna. I varje cell i kroppen ska alla näringsämnen finnas för optimal funktion. Det är också viktigt att de är i balans med varandra, annars kommer kommunikationen mellan cellerna påverkas och det kan ge sköldkörtelproblem, högt/lågt blodtryck, trötthet, övervikt, hudproblem, depression, utbrändhet, benskörhet mm.

Lagen om personuppgifter GDPR

From 4/5 2018 hanteras alla personuppgifter enligt GDPR. I hårmineral-analysen finns endast ålder och kön och sedan ett ID-nummer som du erhåller. Detta för att analysen inte ska kunna härledas till dig som klient. Analyserna sparas på ett säkert i en databank av den ansvariga Nutri-Tech Sverige och raderas efter ett år.