akne_av-hudv
Akne/fet & oren

Alla (nästan) hudproblem beror på en inre obalans. Huden är ett mycket bra ”medium” som berättar för oss att något inte står rätt till i vår kropp. När jag gör hudanalys kan jag avläsa var problemen sitter i kroppen och du kan på ett mer aktivt sätt förändra det i ditt liv som behöver förändring.

Akne och andra hudproblem uppkommer inte plötsligt utan det tar flera år av fel kost och livsstil för att utveckla olika obalanser eller sjukdomar. För de flesta är det svårt att förstå varför man plötsligt får problem med huden, men det är bara en effekt av att kroppen är i obalans. Kroppen är mycket bra på att upprätthålla hälsa fast att vi människor faktiskt ofta lever och äter helt emot vad kroppen behöver. Till slut har vi skapat näringsbrister och hormonella obalanser och sjukdomar uppkommer. Så för att kunna ge rätt och långsiktig hjälp med dina hudproblem måste jag som hudterapeut ha mycket kunskap om kroppens funktioner och vad just du behöver göra för att bli hjälpt. Jag är specialiserad hudterapeut men även diplomerad näringsterapeut och kombinationen ger en bättre översikt av din hälsa både på utsidan och insidan.

Vad ska en näringsterapeut veta:
– Hur kroppen påverkas av det vi äter
– Vad olika kosthållningar består av och hur de kan öka eller sänka den fysiska och själsliga hälsan
– Vad som ingår i en terapeutisk kosthållning och individanpassad kost
– Hur man gör analyser för att utvärdera näringsstatus
– Alla verktyg som behövs för att göra en näringsmedicinsk behandling
– Hur kost och kosttillskott påverkar hälsa och sjukdomar
– Grundläggande kunskap om kosttillskott, vitaminer och mineraler
– Kunna utvärdera närings-och avgiftningsstatus
– Kunna skräddarsy kost, livsstil och kosttillskottsprogram för att optimera hälsotillståndet hos människor.

AKNE
Akne är ett samlingsnamn på olika typer av hudproblem som är vanligt i tonåren, men att få akne i 20-30 års ålder är inte heller så ovanligt. Akne är en bakteriell tillväxt på huden och både den som har torr hy som fet hy kan få det. Det är vanligt att de som får akne har känslig hy eller utvecklar känslig hy på grund av starka och uttorkande produkter. Akne kan visa sig som stora infektioner under huden men kan även vara vätskefyllda utslag utan finnar. En vanlig behandling är antibiotika. Efter en normal  antibiotika-kur på 5-10 dagar, tar det 9-12 månader för tarmen att återställa tarmfloran. Risken är då att aknen kommer den tillbaka eftersom bakterie-floran i kroppen är viktig för en hälsosam hud.

Hur jag behandlar akne:
För att ändra ett tillstånd måste vi veta vad som skapade aknen/obalansen. Under ansiktsbehandlingen eller den näringsmedicinska konsultationen gör jag en noggrann anamnes, vilket innebär att jag ställer frågor kring klientens övriga hälsa, allergier, kostvanor och livsstil. Detta ger en inblick i vad som kan ha orsakat aknen och hjälper till att hitta en lösning på problemet.

Vilken behandling ska jag välja:

  • Näringsmedicinska behandling akne 60 min
  • Är din hud fet och oren-Ansiktsbehandling oren hy 90 min

De flesta behöver kosttillskott. Detta beror på att kroppen behöver stora mängder näring för att läka en inflammation och återställa bakteriefloran vilket stärker immunförsvaret och skapar förutsättning för läkning. Det är olika vilka produkter just du behöver, det finns inga universal-medel som hjälper alla. Den kunskapen kan du få hos mig.