X
Menu

HÅRMINERAL-ANALYS

Att analysera håret är ett effektivt sätt att se vilka näringsämnen som dina celler absorberar. När man göra blodanalys ser man endast vilka näringsämnen som cirkulerar i ditt blod, men inte ditt upptag, och analyser i urin ser man endast vilka näringsämnen som du gör dig av med.
För att kunna göra en hårmineralanalys behöver man klippa 2-3 centimeter av ditt huvudhår som sitter närmast huden i nacken. Håret får ej vara färgat. Håret skickas i väg till Trace Elements i USA där det behandlas i olika processer för att få fram din mineralstatus. Statusen visar ditt näringsupptag de senaste 2-3 månaderna. Analysen tar 3-4 veckor.

Vad får jag reda på av en hårmineralanalys:

1. Din ämnesomsättningstyp:
Har du långsam ämnesomsättning eller snabb? Det finns även olika nivåer beroende på binjure-och sköldkörtelfunktion.

2. Binjurefunktionen:
Helt enkelt hur hög stress du utsätter din kropp för.

3. Sköldkörtelfunktionen:
Hög eller låg sköldkörtelfunktion? Detta tillsammans med binjurefunktionen är avgörande för den hormonella balansen och totala ämnesomsättningen i kroppen.

4. Kostråd:
Du får kostråd utifrån din metaboliska uppbyggnad.

5. Personligt förslag till intag av kosttillskott:
Genom hårmineralanalysen får du ett specifikt skräddarsytt kosttillskotts-program som helt tillgodoser dina behov för ett effektivare resultat.

6. Tendenser till olika sjukdomar:
Analysen visar vilka sjukdomar du ligger i riskzonen för att utveckla om du inte ändrar din livsstil och kosthållning och gör det möjligt att med hjälp av kosttillskotts-programmet att påverka. Analysbilden jämförs med tidigare forskning.

7. Förklaring till befintliga symtom:
Oftast gör man en analys för att man vill lösa befintliga symtom som kan vara svåra att lösa eller så vill man helt enkelt inte gissa sig fram utan väljer ett enkelt sätt att finna optimal hälsa på. Med analysen som grund är det mycket lättare för en näringsterapeut att hjälpa dig vidare för att uppnå hälsa och välbefinnande oavsett ålder.

8. Tungmetallsbelastning:
Analysen visar mängden tungmetaller i din kropp såsom kvicksilver, bly, uran, arsenik, kadmium och aluminium.


9. Svamp, parasiter, virus och bakterier:

Din mineralstatus påvisar även eventuella infektioner som kan vara "slumrande".  

 

HÄLSO-ANALYS

Vill du komma för att diskutera kring din hälsa och få verktyg att förändra tillstånd eller symtom som skapar obehag och/eller problem i din vardag. Det kan vara sömnsvårigheter, matsmältningsproblem, eksem, psoriasis, trötthet, nedstämdhet, hormonella störningar, återkommande infektioner med mera.

 

IRISANALYS

Vi föds med en iris som inte förändras något märkbart under livet. I irisen har vi olika mönster som berättar om hur vi är som människor, vilka svagheter och vilka styrkor vi besitter. Det är gener från våra föräldrar men ofta liknar våra gener mer deras föräldrar därför att gener ofta hoppar över en generation. Att använda sig av irisanalys kan hjälpa till i arbetet att uppnå en stark och frisk kropp genom att hitta svagheter som behöver stärkas upp och balanseras. Alla har vi nedsatta organfunktioner som kan ställa till ohälsa och som kräver att vi förändrar vår livstil för att inte utveckla sjukdomar. Om man tex har en svag bindväv och tränar hela livet behöver det aldrig bli ett problem, men om man har en svag bindväv och inte tränar kan det ge symtom såsom åderbråck, muskelatrofi, hemroider, livmoderframfall, slapp och för tidigt åldrad hy mm.  Alltså ett intressant inslag i hälsoanalysen på hudkliniken.